Taksojuhid peavad kohustuslikku turvavöö kinnitamist ohtlikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Toomas Huik / Postimees

Uue liiklusseaduse järgi peab nii linnas kui asulas sõites taksos kliendil ja ka juhil turvavöö kinni olema, kuid taksojuhid leiavad, et nõue teeb nad võimalike rünnakute ees kaitsetuks.

Vöö võib lahti olla vaid siis, kui isikul on kaasas vastav arstitõend, vahendab Reporter.ee.

«Reporteri» uudistega rääkinud taksojuhid polnud uutest nõuetest üldse kuulnud või pidasid neid ohtlikeks.

«Minu meelest see on jama – kui turvavöö on kinni ja keegi tuleb mulle kallale, ma ei saa ennast kaitsta ju,» rääkis taksojuht Neeme, kes on aastate eest tööpostil pussitada saanud. «Kui ma ei oleks saanud ringi keerata, siis ma oleksin võib-olla laip olnud,» meenutas ta.

Ka Neeme kolleeg Urmas ütles, et ette võib tulla kähmlusi ja seetõttu peaks taksojuhi turvavöö siiski lahti olema. Enamik kliente märkab mehe sõnul juba praegu turvavöö kinnitada.

Politseikomissar Riho Tänak leidis aga, et liiklusohutus kaalub taksojuhtide ründamise võimalused üles. «Võib öelda seda, et sellised juhtumid on erakordsed,» ütles Tänak juhte ründavatest reisijatest rääkides.

Politseikomissar lisas, et arvestades, kui palju kilomeetreid taksojuhid päevas läbivad, on neil palju suurem risk hoopis liiklusõnnetusse sattuda ja seetõttu kaalub turvavöö kinnitamine võimaliku rünnaku ohud üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles