Spordikuulsuse mõrvanud mees jääb vanglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Tartu maakohus ei vabastanud kunagise tippkümnevõistleja Valter Külveti mõrvanud meest kolmapäeval enne tähtaega vanglast.

1999. aasta sügisel 34-aastase Külveti röövmõrva eest 15 aastaks vangi mõistetud Vjatšeslav Naumotškini (40) vanglast vabastamisele oli vastu Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kristi Keldo.

Naumotškini karistusaeg peaks lõppema 2013. aasta 8. juulil. Mehel on võimalik taotleda enda enne tähtaega vanglast vabastamist taas aasta pärast.

Tartu maakohus mõistis 1999. aasta sügisel lisaks Naumotškinile Külveti röövmõrvas süüdi Genrich Sarkisjani (38) ja määras viimasele 14-aastase vangistuse.

Süüdistuse järgi mõrvasid Naumotškin ja Sarkisjan Külveti 1998. aasta 2. juulil, et varjata tema auto, raha ja mobiiltelefoni vargust.

Külveti peksmistunnustega laip leiti järgmisel päeval Räpina maanteel Luunja silla juurest võsast.

Külvetilt varastatud Volvo 740 leidis politsei Räpinast ühest garaažist, kuhu Naumotškin ja Sarkisjan olid selle peitnud.

Politsei tabas Naumotškini ja Sarkisjani 1998. aasta 8. juulil Tartust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles