Politsei võtab helkurikandmise luubi alla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurid
Helkurid Foto: Peeter Langovits / Postimees

Alates eilsest pöörab politsei teravamat tähelepanu jalakäijate helkurikandmisele, kuna pimedate ilmade tõttu on see hädavajalikuks muutunud.

Riho Tänak Politsei ja Piirivalveametist ütles, et kriitiline aeg helkuri riietele kinnitamiseks on käes, kuna suurem osa nii tööle ja kooli kui ka koju liikumist toimub juba pimedas.

«Kõige hoolsamalt peavad enese märgatavaks tegemisse suhtuma asulavälistel teedel liikuvad jalakäijad ja jalgratturid. Maanteel on sageli ainsaks valgusallikaks autotulede valgusvihk, samas sõidavad juhid tunduvalt kiiremini kui asulas. See tähendab, et õnnetuse juhtumise tõenäosus on suurem ning võimalikud tagajärjed kordades rängemad,» hoiatas Tänak.

Ka politsei pöörab oma tegevustes erilist tähelepanu just maapiirkondadele, kuid ka asulates juhitakse jalakäijate tähelepanu helkuri vajalikkusele ning tuletatakse meelde, et selle aasta algusest on  helkuri või valgusseadme kandmise kohustus kõigil pimedal ajal liikuvatel jalakäijatel.

Oktoobri algusest jagab politsei asulavälistel teedel liiklejatele ka tasuta helkureid ning Maanteeamet on taaskäivitanud helkur.ee portaali, mille kaudu saab teistele postiga helkurit saata.

Mullu liikluses elu kaotanud 24 jalakäijast 10 hukkusid pimeda ajal valgustamata maanteel liikudes, neist kaheksal puudus helkur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles