Advokaat hakkas endist klienti terroriseerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Fell eile Tallinna halduskohtusse sisenemas, et nõuda oma endise advokaadi Henn Eomoisi advokatuurist väljaviskamist.
Gennadi Fell eile Tallinna halduskohtusse sisenemas, et nõuda oma endise advokaadi Henn Eomoisi advokatuurist väljaviskamist. Foto: Raigo Pajula

«Sa ei ole mitte ainult väga loll, vaid lihtlabane ajudeta olend», «vangla nutab ammu su järele», «tema elu on olnud alatuse ja tühisuse musternäidis». 


Niisuguste sõnadega kostitas vandeadvokaat Henn Eomois oma endist äripartnerit Gennadi Felli. Veel mõne aasta eest olid nad äripartnerid ja sõbrad. Eomois osutas Fellile õigusabi ja töötas tema osalusega firma juhatuses.

Kahe aasta eest otsustas Fell aga Eomoisi teenetest loobuda, misjärel algasid solvangud, sõim ja ähvardused. Nüüd on asi jõudnud kohtusse.

Eomois sõimas Felli viimase paari aasta jooksul nii kirjalikult, näost näkku kui ka telefonis näiteks tema rahvuse pärast, samuti ähvardas teda vangla ja sealse seksuaalvägivallaga.

Ent Eomois kiskus tülli ka Felli perekonna. «Tore, et võtsid võltsimise suurejoonelisele üritusele kaasa ka lapselapse Andrei, et ta noorelt näeks vanaisa «hiilgavat äritegevust»,» kirjutas ta Fellile aasta tagasi saadetud, oma allkirjaga kinnitatud kirjas.

Fell rääkis, et lisaks kirjadele Eomois ka helistas ta abikaasale ja sõimas teda ning saatis solvavaid SMSe ka osaliselt Fellile kuuluva firma OÜ Raudteeveod endisele sekretärile Mai Aavikule.

Eomois selgitas oma keelepruuki sellega, et olles OÜ Raudteeveod juhatuse esimees, avastas ta, et Fell varastab oma äripartnerite tagant. Ent õiguskaitsjate poole pöördumise asemel otsustas ta Fellile oma arvamuse isiklikult välja öelda, sest ta sai varem Felliga hästi läbi ega tahtnud seetõttu tema peale ametivõimudele kaebama hakata.

«Ega see stiil halb ei olnud, huumor ja kõik. Eks seal oli nalja ka ikka, solvavamad osad olid [Felli kaebuses] välja valitud,» ütles Eomois eile kohtus oma kirjade kohta.
Felli perekonna laimamist kirjades Eomois eitas, näiteks Felli lapselapse kohta kirjutatu solvavaks nimetamist pidas ta tõlgendamise küsimuseks.

Aavikule SMSide saatmise kohta lausus ta, et ei mäleta neid, ent Aavik on tema sõnul dokumentide võltsimise kaasosaline, sest tema teadmata poleks Fell saanud neid võltsida. 

Felli poolt vaadates näeb kogu lugu aga hoopis teistmoodi välja. Eomois esindas Felli OÜ Raudteevedudega seotud kohtuasjades ning oli Felli toel ka firma juhatuse esimees. Millalgi hakkas aga Fellile tunduma, et Eomois ei tööta enam tema, vaid ta vastase kasuks ning ta lõpetas lepingu advokaadiga ära.

Lepingu lõpetamist võttis Eomois Felli sõnul emotsionaalselt ja hakkaski teda nii suuliselt kui kirjalikult sõimama.

Fell kaebas vandeadvokaat Eomoisi sõimamise ja ähvardamise pärast advokatuuri aukohtusse ja nõudis Eomoisi advokatuurist väljaviskamist.

Advokatuuri aukohus otsustaski selle aasta 12. märtsil, et Eomois on tõesti advokaadile ebasobivas kõnepruugis süüdi, ent karistas teda vaid noomitusega.
Fell polnud sellega nõus ning kaebas aukohtu otsuse halduskohtusse edasi, nõudes jätkuvalt Eomoisi väljaviskamist advokatuurist.

Eile Tallinna halduskohtus alanud istungil selgitasid advokatuuri aukohtu esindajad Andres Aavik ja Priit Manavald, et Felli sõimas tema äripartner Eomois, mitte tema advokaat Eomois.

Seetõttu on tema keelekasutus kui selline küll taunitav, kuid samas oleks Eomoisi rikkumine olnud suurem, kui ta oleks sõimamise ajal olnud Felli advokaat.

«Kodus muna praadides pole advokaat advokaat,» selgitas advokatuuri aukohtu juht Aavik aukohtus kõlama jäänud seisukohta, kuigi ta lausus korduvalt, et niisugune sõim pole advokaadile kohane.

Eomois ise imestas, et advokatuur tema kohta üldse süüdimõistva otsuse langetas, sest tema äriasjadesse sekkumine pole Eomoisi hinnangul üldse advokatuuri aukohtu asi.

Fell aga lubas halduskohtus kaotamise korral oma õiguste eest edasi võidelda ja Eomoisi peale maakohtusse tsiviilnõude esitada.

Sõimu-SMS-id

Vandeadvokaat Henn Eomoisi SMSid Mai Aavikule muutmata kujul.
•    «Kuidas vargaplika ja müüdav hing elab? Kas amelesid Moroziga raha pärast voi armastusest? Kanna keelt Fellile. Ta on O. Sinu mured alles algavad!»
01.08.2007, kell 18.35
•    «Mis dokumente sa oma armukese moroziga voltsisi, et mehele sooduspensioni saada? Asja kontrollitakse. Kanna fellile ette, varganägu.»
02.08.2007, kell 20.06
•    «Tuleb välja uusi asju, mida armukese Moroziga oled teinud. Sinu vanglaaeg staazi hulka ei lähe, korraldasin. Kanna ette Fellile.»
16.08.2007, kell 17.36
•    «Osa voltsitud dokumente on välja lastud sinu arvutist ja varustatud sinu käes olnud pitsatiga, kaasosaline! Vajan selgitust. Kui ei, siis...»
25.09.2007, kell 19.54
Allikas: kohtutoimik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles