Kohus mõistis koera korterisse surema jätnud naise süüdi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev koer ei ole looga seotud..
Pildil olev koer ei ole looga seotud.. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kohus mõistis süüdi naise, kes jättis temale kuuluvasse korterisse ilma vee ja toiduta surema koera.

Kai Sakkiust süüdistati selles, et ta pidas temale kuuluvas korteris vanemat segaverelist koera, kellele tekitas oma tahtliku käitumisega pikemaajalisi piinu ning kannatusi.

Nimelt hoidis Sakkius koera mitmete kuude jooksul korteris kinni looma enese väljaheidete sees, võimaldamata koerale normaalset liikumist, toitmist ja muud hoolitsust, kuna ise ta selles korteris alaliselt ei elanud ning käis seal harva.

Naine ei taganud koera toitmist, jootmist ega hoolitsust, mille tulemusena koer suri nälja, joogivee puudumise ja ebanormaalse söödavõtu tõttu jaanuaris 2008.

Prokurör nõudis Kai Sakkius karistamist looma suhtes lubamatu teo julmal viisil toime panemise eest karistusega 3 kuud vangistust, mis asendada 180 tunni üldkasuliku tööga.

Samuti nõudis prokurör Sakkiuselt viieks aastaks loomapidamise õiguse ära võtmist.

Kokkuleppest nähtuvalt nõustus Kai Sakkius ja tema kaitsja esitatud süüdistuse sisu ja kuriteo kvalifikatsiooniga ning prokuröri poolt kohtus nõutava karistusega kuriteo toimepanemise eest.

Kohus tunnistas Kai Sakkiuse süüdi temale esitatud süüdistuses ning mõistis talle karistuse vastavalt sõlmitud kokkuleppele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles