Keskerakondlased ei osalenud riigiametnike palga külmutamise hääletusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Keskerakondlastest riigikogu rahanduskomisjoni liikmed otsustasid mitte osaleda kõrgete riigiametnike palkade külmutamise hääletusel, sest neile ei meeldinud, et külmutamisest üle jääv raha suunati reservi.

«Meile ei sobinud säästetud raha panek reservi, soovisime, et see läheks linnade ja valdade projektide toetuseks,» selgitas Keskerakonna liige Kadri Simson. «Et me ei tahtnud ka palkade külmutamisele vastu olla, siis lihtsalt ei osalenud.»

Rahanduskomisjoni esimees ja Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas ütles Postimees.ee’le, et kuigi keskerakondlased jätsid hääletamata, valitses tema hinnangul komisjonis antud küsimuses üksmeel.

Lisaks tõstis Rõivas esile, et kuigi riigiametnike palkadest üle jäävad summad suunati reservi, võeti reservist 18 miljonit krooni rohkem välja ja seda raha kasutati näiteks toimetulekupiiri tõstmise katteallikana.

Rahanduskomisjoni esitatud riigieelarve muudatusettepaneku eesmärgiks on säilitada kõrgemate riigiteenijate ametipalk 2010. aasta tasemel kuni 2011. aasta 31. detsembrini ning sellest tulevalt lükata kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seaduse jõustumine edasi 2012. aasta 1. jaanuarini.

Muudatusega seoses pikendatakse ka Eesti keskmise palgaga seotud ametipalkade maksmise ajutise korralduse seaduses ettenähtud palgakorralduse kehtivust kuni 2011. aasta 31. detsembrini.

Samuti sätestatakse alates XII Riigikogu liikme ametivande andmise päevast kuni 2011. aasta 31. detsembrini kõikumise ülempiir riigikogu liikmete palkadele. Vastavalt muudatusettepanekule jääks palga arvestamisel ülempiiriks 2009. aasta neljanda kvartali Eesti keskmine palk.

Seletuskirja kohaselt võimaldavad need muudatused vähendada 2011. aasta riigieelarve kulusid 2 958 232 euro (46 286 280 krooni) võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles