UNICEF tunnustas lastele head tegijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

UNICEF Eesti rahvuskomitee andis täna välja aastapreemiad Sinilind kokku 13 organisatsioonile ja inimesele, kes on pikka aega laste heaks suure südamega tööd teinud.

UNICEF Eesti president Elle Kull ütles, et kõikide kandidaatide lood läksid neile väga korda, preemia said aga vaid parimad.

Preemiad said tänavu Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinik ja Tartu ülikooli kliinikumi kirurgiakliiniku lastekirurgia osakond, kus on ühtlasi UNICEFi hõbedase tänumedali pälvinud doktor Karin Variku vedamisel loodud laste jaoks eriline õhkkond. Kus arstid ja personal teevad kõik selleks, et lastel oleks nii enne kui pärast operatsiooni hea olla.

Tallinna lastehaigla väikelaste psühhiaater Piret Visnapuu-Bernadti tunnustati selle eest, et ta aitab lastel hingelist tasakaalu hoida.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts sai Sinilinnu, sest seisis isiklikult lasterikaste perede kodutoetuse projekti käivitamise eest. 1000 lasterikast peret, kus kasvab umbes 5000 last, on saanud tänu sellele toetusele oma kodu korda.

Saaremaa ühisgümnaasium on aastaid teinud heategevuslikku «Tähtede mängu», kus kooli õpilased ja vilistlased kohtuvad korvpalliturniiril ja piletitulu läheb heategevuseks. Preemiat vastu võtnud nüüdseks juba kooli lõpetanud, tudengipõlve pidav Joosep Tõnus rääkis Postimees.ee’le, et üritus muutus kiiresti nii populaarseks, et seda tuleb korraldada Kuressaare spordihoones.

«Nelja aastaga oleme heategevuseks kogunud umbes 80 000 krooni.» Toetatud on Kuressaare väikelastekodu, Kallemäe kooli Kuressaare filiaali õpilastele, viimasel korral kahele väikesele lapsele käimist abistava aparaadi soetamiseks. Hoopis keerulisem on olnud leida neid, keda aidata. «Abivajajad ei julge vist… eelmisel aastal olid meil kõik asjad korda aetud, aga mida polnud – olid abivajajad. Paljud ütlesid ära, sest ei soovinud tähelepanu,» tõdes Tõnus.

Lapsed jooksma

Kauni tikitud Sinilinnu said laste heaks tehtud töö eest ka Haapsalu Kastani avatud noortekeskuse juht Natalja Jampolskaja, Narvas tegutseva MTÜ Lapsele Oma Kodu looja Natalja Umarova, pikka aega Pärnu lastekodus üritusi organiseeriv Anu Sommer.

Tartu korrakaitseteenistuses lastele suunatud ennetustööga tegelev Marina Paddar on oma ennastsalgava tööga paljudele meelde jäänud ilmselt juba ka meedia vahendusel.

Inseneriametit pidav Mati Tomson seisab aastaid tervisespordiklubi eesotsas, kes korraldab Viljandis lastele spordiüritusi, neist olulisem on ilmselt ümber Paala järve jooks. «Lapsed jooksevad ümber väikese Paala järve, ring on 1,2 kilomeetrit ehk kümme korda väiksem kui suur. Tillujooks on ka nendele, kel juba jalad vaevu all,» muheles ta. Jooksu traditsioon on ise pikk, alates 1984. aastast, mil esimese jooksu võitis Ott Kiivikas.

Nõmme lastekaitse seltsi esinaine Kärt Mere algatas projekti «Kõht täis ja meel hea», mis levis üle Eesti mitmetesse piirkondadesse, pakkudes nii süüa kui põnevat tegevust lastele väljaspool kooliaega.

Pärnu kunstikool on aastaid hoolitsenud laste kunstikasvatuse eest – lisaks joonistamisele õpivad nad seal ka teiste loomingut hindama ning nautima.

Turvafirma G4S noorteklubi iseloomustati kui lasteorganisatsiooni, kuhu soovib alati minna rohkem noori, kui vastu mahub võtma, sest seal on alati nii põnev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles