Skandaalne soomlane palub Eesti politsei kaitset

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur Tallinnas kaitseväe kalmistul
Pronkssõdur Tallinnas kaitseväe kalmistul Foto: Mihkel Maripuu

Eeloleval esmaspäeval Tallinnas pronkssõduri juures oma skandaalset raamatut esitleda kavatsev soome kirjamees Johan Bäckman palub politseilt kaitset võimalike ähvarduste ja vägivalla eest.


Saatele «Pealtnägija» antud eksklusiivintervjuus väitis soome teadlane, et soome keelt eesti aktsendiga kõnelenud tundmatud on teda juba telefoni ja e-posti teel ähvardanud ning pannud veebi tema koduaadressi koos üleskutsega Bäckmani rünnata, edastab ETV koduleht.

Samas on 37-aastane kolme Soome ülikooli õpetlane ise õli tulle valanud, väites, et nõukogude okupatsiooni Eestis ei toimunud, et Eesti apartheidirežiim kiusab venelasi ja et vähem kui 10 aasta pärast lehvib Pika Hermanni tornis uuesti Vene lipp.

10 aastat Venemaal elanud ja seal muu hulgas marssal Govorovi nimelise kirjanduspreemia pälvinud Bäckmani raamatu «Pronkssõdur - Eesti monumenditüli taust ja sisu» üllitab Eesti kirjastus Tarbeinfo, mille juhataja on KGB taustaga Vladimir Iljaševitš, keda kaitsepolitsei on korduvalt seostanud Eesti vastase tegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles