Kohus mõistis presidendi tütrelt väljapressija tingimisi vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees. Foto: Mario Laul

Pärnu maakohus mõistis president Toomas Hendrik Ilvese alaealiselt tütrelt miljoneid kroone välja pressida üritanud 17-aastase neiu süüdi ja määras talle karistuseks tingimisi 2 aasta ja 8 kuu pikkuse vangistuse.

Kuressaare kohtumaja kohtunik Kristel Pedassaar ütles Postimees.ee’le, et karistuseks määrati see, mida riigiprokurör küsis - suures ulatuses väljapressimist käsitleva paragrahvi eest ette nähtud  miinimumkaristust 4 aastat vangistust, mida lühimenetlusest tulenevalt vähendati kolmandiku võrra ehk 2 aastale ja 8 kuule. «Vangistus määrati tingimisi kaheaastase katseajaga käitumiskontrollile allutamisega,» sõnas Pedassaar.

Katseaeg hakkab tänasest kulgema ja neiu allutatakse kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Menetluskuludena tuleb neiul riigile maksta 10 875 krooni sundraha ja muu menetluskuluna 2220 krooni.

Kohtu otsusele on võimalik 7 päeva jooksul esitada apellatsioonteade.

Riigiprokurör rahul

Kriminaalmenetlust juhtinud riigiprokurör Steven Hristo Evestus on Pärnu maakohtu määratud otsusega rahul, kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimees.ee'le.

«Usun, et määratud karistus on õiglane ning võtab arvesse nii süüdistatava isikut kui ka teo toimepanemise asjaolud,» sõnas Evestus.

Kriminaalmenetlust presidendi vanemalt tütrelt Juulia Kristiinelt suures ulatuses väljapressimise juhtumis alustati maikuus. Postimehe andmeil ütles väljapressija, praegu veel 17-aastane neiu ülekuulamisel politseile, et üritas nalja teha.

Evestus on varem öelnud, et süüdistatav sai presidendi tütre, 17-aastase Juulia Kristiine meiliaadressi tema Facebooki kontolt ning nõudis temalt mitu miljonit krooni oma kirjale lisatud pangaarvele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles