ERSO ajutine juht: me ei saa vilistada seaduslikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Anneli Unt täidab alates 16. novembrist ka ERSO direktori kohuseid.
Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Anneli Unt täidab alates 16. novembrist ka ERSO direktori kohuseid. Foto: Kultuuriministeerium

Andres Siitani asemel ERSO ajutiseks juhiks määratud Anneli Unt teatas avalikus kirjas, et kultuuriinimesed ei saa riigilt nõuda suuremat toetust ja tähelepanu, kui samas ise üritatakse ettekirjutustest mööda hiilida.

Undi sõnade kohaselt, et ei ole võimalik oodata riigilt suuremat toetust ja tähelepanu muusika ja üldse kultuuri valdkonnale, kui sellesama riigi kehtivatest ettekirjutustest mööda hiilitakse ja tüssata üritatakse.

«Argumentidega, et riik annab meile liiga vähe raha, et kusagil on meist suuremad sulid, ei saa vilistada seaduslikkusele,» kirjutas ta. «Tõsiasi, et EV riigiasutustes kehtiv asjaajamise kord ja finantsdistsipliin kehtib kõigile ühtemoodi, on tegelikult emotsioonivaba.»

Unt tõstis esile, et kui muusika-avalikkusel on seda mõtet raske mõista, on temal järjest raskem oma eetiliste standarditega siinsel muusikamaastikul edasi tegutseda.

«See kiri ei ole ühegi konflikti osapoole ega tema reaktsioonide toetamiseks või kummutamiseks, ma lihtsalt kirjeldan teile, mida ma tunnen oma neljanda tööpäeval alguses ERSO direktori ajutise kohusetäitja ülesannetes,» lisas ta. «Samal ajal, kui teie kõik meedias üksteist tulistate või kaitsete, süüdistate ja arutate, olen mina kaevunud ühe asutuse asjaajamisdokumentidesse ja tegelenud ERSO asjaajamise ülevõtmisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles