Vaarik: ka Eestis võidakse luua oma Wikileaks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik
Daniel Vaarik Foto: Pm

Kommunikatsiooniekspert Daniel Vaariku arvates on Wikileaks meediamaastikule väga väärt täiendus ning ei saa välistada, et nende eeskujul hakkavad dokumente avaldama teisedki organisatsioonid, muu hulgas ka Eestis.

Vaariku sõnul peab kogu maailm õppima kohanema sellega, et info varjamine on täna keerulisem kui kunagi varem, vahendas ERR Uudised Vikerraadio saadet «Uudis+».

«Ma arvan, et ükskõik, milliseid ja kui tugevaid seaduseid proovitakse vastu võtta, jäävad alati mingisugused n-ö lipukandjad, kes ikkagi ka tulevikus panevad internetti suures koguses avalikuks tulnud dokumente. On võimalik, et näeme Wikileaksile järgnemas ka muid samasuguseid organisatsioone,» rääkis Vaarik.

Kuna dokumente maailmas endises mahus enam salastada ei saa, võib salajaste dokumentide ring tema sõnul aheneda ja kaitse muutuda oluliselt tugevamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles