Teeviit kutsub ametivalikul sisetunnet järgima

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeviit möödunud aastal.
Teeviit möödunud aastal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Homsest laupäevani kestev noorte infomess Teeviit kutsub ametivalikul järgima sisetunnet, mitte otsustama vaid populaarsemate erialade järgi.

«Noor võiks lähtuvalt oma sisetundest otsida infot. Otsuse tegemine ei tohiks käia selle järgi, et juristi või arsti eriala on populaarne ja sellepärast lähengi seda õppima,» rääkis Postimees.ee’le messi projektijuht Toni Käsper.

Tema sõnul ei ole messil osalejatele mingit vanusepiiri, oodatud on ka vanemad inimesed, kes soovivad ametit vahetada või minna uuesti õppima.

Kokku on messile tulemas 150 organisatsiooni, nende seas noorteühendused, ettevõtted, kõrgkoolid, kutsekoolid, erakondade noortekogud ja tööotsinguportaalid. 

Huvitavamatest üritustest toimub näiteks kutseõppurite võistlus «Noor meister 2010». Messil saab testida ka oma võõrkeelte oskust. 

Tallinna ettevõtlusameti koordineerimisel ja erinevate ametiliitude kaasabil saab katse-eksituse meetodil katsetada, milline amet kõige paremini sobib ja millisest oleks targem eemale hoida. Seda tehakse läbi huvitavate mängude. Messil toimub ka võistlus «Peakokk versus õpilane», kus peakokk esitab messikülastajatele väljakutse toidutegemises. Peakokkadest osalevad võistlusel presidendi endine ja praegune peakokk. Näiteks möödunud aastal tuli sarnases võistluses poksikindad käes kartuleid koorida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles