Padaorus jäid sajad inimesed lumevangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeinfo kaamerapilt Padaorust kell 11.02.
Maanteeinfo kaamerapilt Padaorust kell 11.02. Foto: Maanteeinfokeskus

Neljapäeva hilisõhtust saadik seisab liiklus Tallinna-Narva maanteel Sämist Varjani ning lumevangist evakueerimist ootab sadu inimesi.

Teesulus on lumevangis sõiduautod, reisibussid ja veoautod. Kella 16.20 ajal ütles Eve Ojala Ida-Eesti päästekeskusest, et autodest on evakueeritud 160-170 inimest, endiselt ootas päästmist umbes 400 inimest.

Evakueeritud viiakse Viru-Nigula spordihoonesse, kus neile on varutud soe söök ja jook ning neile on pesemisvõimalus.

Päästjad tegelevad sõidukites lumevangi jäänud inimestega Padaoru ja Rannu  vahelisel alal. Ümbersõidutee läbi Kiviõli on Erra küla juures läbimatu. 

Ojala avaldas lootust, et veel täna õhtul saadakse lumevangis autodemass liikuma.

Kogu maakonnas töötab 15 sahkautot, lisaks laadurid. Inimestega tegelevad 13 päästjat ja kolm maastikusõidukit  Lisaks 24 kaitseväelast koos rasketehnikaga, kolm meditsiinitöötajat ja kaheksa politsei patrullekipaaži.

Infot evakueeritud inimeste kohta saab Viru-Nigula vallavalitsuse infotelefonilt 322 9637.

Kaitseliidu peastaabi pressiesindaja Tanel Rütman rääkis Postimees.ee'le, et kuus kaitseliitlast on juba hommikust saadik Padaoru hädalisi aidanud, hiljem abistajaid lisandus. Päästeamet tegi Viru malevale ka taotluse rasketehnika jaoks ning neli masinat saadeti kella 11 ajal Padaorgu appi. Kella 15.00 seisuga oli päästetöödeks end registreerinud 28 kaitseliitlast. Viru-Nigula spordihoones abistavad lumevangist päästetuid naiskodukaitsjad, kaitseliitlased ja noorkotkad.

Ka kaitsevägi on oma mehed Padaorgu appi saatnud. Kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem vanemleitnant Ingrid Mühling märkis, et appi on läinud 30 Kirde kaitseringkonna kaitseväelast, samuti on appi saadetud 10 kaitseväemasinat. Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots on andnud korralduse hoida rasketehnika kõrgendatud valmiduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles