Ilves kordas pressivaenlase tiitli peale varem öeldut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann

Arutelu ajakirjanduse kvaliteedi üle peab olema võimalik ilma süüdistuseta ajakirjanduse ründamises või sõnavabaduse ahistamises, kordas president Toomas Hendrik Ilves presidendi kantselei pressitalituse vahendusel täna oma varasemaid sõnu, kui Postimees.ee palus temalt kommentaari pressivaenlaseks nimetamise kohta.

Ajalehtede liidu tegevdirektori Mart Raudsaare sõnul sai Ilves pressivaenlase tiitli esiteks seetõttu, et ta kuulutas hoolimata ajakirjanike ja meediaekspertide tugevast vastuseisust välja allikakaitseseaduse ning teiseks paistis president ajalehtede liidu hinnangul ka laiemalt silma põlastava suhtumisega ajakirjandusse. Lisaks toodi pressivaenlase tiitli andmisel Ilvesele põhjenduseks, et riigipealt oodati paremat mõistmist, milline roll on ajakirjandusel demokraatlikus ühiskonnas.

Presidendi kantselei avalike suhete juht Piret Pert ütles Postimees.ee´le, et selle peale jääb vaid üle tsiteerida Ilvese öeldut aasta alguses 22. jaanuaril ajalehtede liidu meediakonverentsil: «Arutelu ajakirjanduse kvaliteedi üle peab olema võimalik ilma, et peaksime kohe kartma süüdistust ajakirjanduse ründamises või sõnavabaduse ahistamises. Selline kaitse ei ole adekvaatne, kui jagame arvamust, et vaba ajakirjandus on osa demokraatiast,» leidis riigipea.

«Ajakirjanduse kvaliteet on minu meelest nii oluline osa demokraatiast, et selle üle mitte arutleda on kahjulik. Kahjulik riigile, ühiskonnale ja demokraatiale. Täpselt nii, nagu on tabuteemad valitsuse tegevuse puhul ohtlikud ühiskonna ja demokraatia tervisele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles