Läti riigipea saabus visiidile Moskvasse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Zatlers.
Valdis Zatlers. Foto: SCANPIX

Eile Moskvasse saabunud Läti president Valdis Zatlers esines täna sõnavõtuga Läti-Vene ärifoorumil, kus avaldas toetust viisavabale liikumisele ELi ja Venemaa vahel.

«Objektiivselt rääkides on kahepoolne valmidus vajalik, kuid see võtab aega,» lausus Zatlers lõunanaabrite uudistevõrgu LETA vahendusel, rõhutades, et see oleks kasulik nii Lätile kui ka Venemaale.

Ka lisas Zatlers, et Läti jaoks on oluline euroliidu dialoog Venemaaga, mis oleks hea signaal ka Läti ettevõtjatele. Varem on Zatlers öelnud, et tema visiit Moskvasse kannab sümboolset väärtust ning aitab parandada kahe riigi vahelisi suhteid.

Zatlersi ja Läti delegatsiooni lennuk hilines Moskvasse pool tundi, kuna sarnaselt teistele Euroopa lennusõlmedele valitsesid ka Moskva lennujaamades keerulised ilmaolud. Täna kohtub Zatlers Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga, hiljem ka peaminister Vladimir Putiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles