Pokumaast käis koondamislaine üle

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokumaa.
Pokumaa. Foto: Andres Ehreinpreis

Pokumaa sihtasutuse nõukogu otsustas koondada viiest Pokumaa töötajast neli, edaspidi palgatakse töötajaid hooajaliselt.

«Ega see loomulikult rõõmustav pole, aga inimesed saavad aru, et nii on asi,» kommenteeris Postimees.ee’le Pokumaa sihtasutuse nõukogu esimees Kurmet Müürsepp. Tema sõnul koondati töötajad kulude optimeerise eesmärgil. Koondatud töötajate viimaseks tööpäevaks jääb 31. detsember.

Lisaks lahkus detsembri keskel töölt senine tegevjuht Anneli Viiburg. «Tegevjuht käis kaugelt ja otsustas lihtsalt ära minna. Uue aasta alguses hakkame tegevjuhti otsima,» selgitas Müürsepp. Viiburgi ei õnnestunud Postimees.ee'l kätte saada.

Müürsepa hinnangul ei ole Pokumaa rahalistes raskustes, kuid ta tunnistas, et külastajate hulk 2010. aastal jäi 2009. aastale 10 protsendi võrra alla. «Raha on vähem jah, meil on ka mitu projekti tulemas, mille kaasfinantseerimiseks peame raha hoidma,» lisas ta.

Jaanuarist aprillini on Pokumaa külastajatele suletud ja teemapark avatakse vaid ette tellimisel ja tähtpäevade puhul. Töötajaid palgatakse edaspidi tähtajaliste lepingutega ja tagasi on tööle oodatud ka praegu koondatud inimesed.

Pokumaa tugineb Edgar Valteri pokutriloogia («Pokuraamat», «Pokuaabits», «Pokulood») ainestikule. 2008 a. juunis avas uksed Pokumaa külastuskeskus Pokukoda, mis on ühtlasi administratiiv- ja infokeskus. Pokumaa territoorium asub Võru- ja Põlvamaa ning ühtlasi Urvaste ja Kanepi valla piiril ning hõlmab 55,7 ha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles