15 elukutselist autovarast said kahtlustuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu elanikest koosnenud vargajõugu liikmetelet konfiskeeritud autoärandamisvahendid.
Leedu elanikest koosnenud vargajõugu liikmetelet konfiskeeritud autoärandamisvahendid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Peale selle, et sügisel andis Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtu alla kogu Eestit hirmul hoidnud ja Hondadele keskendunud Läti-Leedu profivaraste jõugu, saatis Põhja prefektuur detsembris prokuratuuri teisegi profivaraste kriminaalasja.


See Läti-Eesti ühisjõuk oli viimastel aastatel keskendunud kallite Toyota maasturite Land Cruiserite vargustele, kirjutab tänane Postimees. «Suur osa Land Cruiserite vargustest oli nende kätetöö,» on Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson veendunud.

Tema arvamust kinnitab seegi, et terve eelmise aasta jooksul läks Põhja prefektuuri piirkonnas kaduma vaid kolm sellist autot. Ehk: kui oletatavad süüdlased vahi all istuvad, siis vargusi ei toimu.

Jervsoni sõnul oli lõppenud aasta tema talitusele autovarguste poolelt üldse keskmisest edukam, sest kuriteosüüdistused või kahtlustused sai kokku ligi 15 professionaalset autovarast. See on ka põhjus, miks paljud selle ala kunagised tipud nüüd Skandinaavias tegutsevad. «Neil on siin pidevalt silm peal. Risk vahele jääda on seal lihtsalt palju väiksem,» selgitas Jervson.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles