Erakonnad eitavad seaduseelnõude müümist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade varjatud rahastamine.
Erakondade varjatud rahastamine. Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Endine õiguskantsler Allar Jõks väitis riigikogu ees, et seadusmuudatuse algatamine ja erakonna toetus sellele ilma läbisurumise garantiita maksab alates 32 000 eurost (umbes 500 000 krooni), kuid erakonnad eitavad seaduseelnõude müümist.

Jõksi sõnul kuulis ta selliseid väiteid suurettevõtte juhilt.

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja Rauno Veri oli süüdistusi kommenteerides konkreetne.

«Meie käest ei saa ja rohkem pole siin midagi öelda,» nentis ta. «Teiste kohta ei oska öelda.»

Sotside aseesimehe Indrek Saare sõnul ei tegele Sotsiaaldemokraatlik Erakond seaduste müügiga, kuid nemad on selleteemalisi kuulujutte kuulnud ja Jõksigi väidetu tähendab, et järelikult keegi siiski selliseid võimalusi kasutab.

Et nemad seaduste müügiga ei tegele, kinnitas ka Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk, lisades, et oma tegevuses lähtuvad nad kinnitatud programmist ning maailmavaatest.

«Selline «seaduste ostmine» ei ole kindlasti õige. Kuulujutte võib igaüks levitada, kuid kuni pole otseseid tõendeid, siis ei ole õigust kedagi süüdistada,» sõnas Taavi Pukk.

Reformierakond Postimees.ee päringutele ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles