Naiste osakaal on suurim Keskerakonna esinumbrite seas

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Toomas Huik / Postimees

Vaadates praegu parlamendis olevate erakondade üleriigiliste valimisnimekirjade esikümmet, on kõige suurem naiste osakaal Keskerakonnas, kus esikümnes kandideerib viis naist.

Keskerakonna nimekirja esikümnes on Kadri Simson, Mailis Reps, Olga Sõtnik, Inara Luigas ja Ester Tuiksoo.

Kaks naist (Mai Treial ja Riina Kull) on Rahvaliidu esinumbrite seas, ülejäänud erakondade esikümnes on üks naine. Isamaa ja Res Publica esikümne 3. kohal on Ene Ergma, Reformierakonna 3. kohal on Keit Pentus, sotside 4. kohal on Urve Palo ning erakonna Eestimaa Rohelised nimekirja 6. kohal on Pille Tomson.

Kui aga lisaks vaadata valimisringkondade esinumbreid, on Reformierakonna naispoliitikutest heal positsioonil ka Laine Jänes (Tartu linna valimisringkonna nr 1) ja Kristiina Ojuland (Ida-Virumaa  ringkonna nr 1). Sotsid on Pärnumaa valimisringkonna esinumbriks seadnud Epp Kloostri, Tartu linnas aga Heljo Pikhofi. Jõgeva- ja Tartumaa Keskerakonna esinumber on Marika Tuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles