«Pealtnägija»: lapsed süüdistavad haiglat isa sandistamises

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pealtnägija».
«Pealtnägija». Foto: Peeter Langovits.

Kui veel kolm nädalat tagasi oli Pärnu-Jaagupi pensionär Heino Aasa täiesti terve, siis täna lamab 67-aastane kaheksa lapse isa halvatuna Pärnu haiglas.

Aasade pere süüdistab Heino sandistamises esiteks ükskõikseid Pärnu haigla kiirabiarste, kes keeldunud metsast puugi saanud ning tugevate peavalude ja palaviku käes vaevelnud isa õigel ajal haiglasse viimast, kirjeldas Eesti Rahvusringhäälingu telesaade «Pealtnägija».

Kuri putukas on mõne kuu jooksul mürgitanud juba kaks Heino Aasa vana tuttavat ja kolleegi pisikeses Halinga vallas. Üks neist lamab juba 77. päeva Pärnu haiglas koomas, Heinol läheb haiglas 13. päev. Kuid kolmas sama kandi mees pääses puukentsefaliidist eluga.

Heino Aasa pääses haiglasse alles 19. septembril, neli päeva pärast esimest abipalvet. Sellest hoolimata ei alustatud laste väitel haiglas õigeaegselt isa ravimist ja entsefaliit diagnoositi mehel veel neli päeva hiljem ehk 23. septembril, kui mees juba koomasse langes.

Pere nõusolekul Heino Aasa tervislikku seisundit hinnanud Pärnu haigla parreerib süüdistused ja usub, et tegemist on lihtsalt traagilise tervisejuhtumiga, kus mitu ränka tegurit korraga mõjusid.

«Tagantjärgi tarkus on alati täppisteadus,» lausus haigla ravijuht Veiko Vahula. «Otsusest, kas haige hospitaliseeriti päev varem või päev hiljem, sellest patsiendi praegune seisund ei sõltu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles