Saksa prokurör: Eesti edestab oma infosüsteemidega teisi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Eestis käivitatud IT-lahendustest on E-toimik.
Üks Eestis käivitatud IT-lahendustest on E-toimik. Foto: AFP / Scanpix

Eestis viibinud Saksa prokuröre üllatasid siinsed politsei ja prokuratuuri käsutuses olevad IT-süsteemid, mida euroliidus mujal pole.


Saksa prokuröride Bernhard Kerni ning Matthias Hähneli sõnul avaldasid neile muljet Eesti IT-lahendused, eriti politsei ja prokuratuuri käsutuses olevad menetlust toetavad ja omavahel integreeritud infosüsteemid, teatab justiitsministeerium.

«Eesti hakkab mängima Euroopa Liidus olulist rolli, kuna te olete teistest ees. Ka meil on andmebaasid, kuid need on väga harva omavahel ühendatud. Peamiselt on saanud takistuseks erinevad andmekaitse küsimused,» sõnasid nad.

Kuus Euroopa prokuröri viibivad Eestis tutvumisvisiidil 22. septembrist kuni 3. oktoobrini. Tegemist on Euroopa justiitskoostöö koolitusvõrgustiku prokuröride vahetusprogrammiga, mille eesmärgiks on tutvuda erinevate riikide õigussüsteemi ja töökorraldusega.

Välisprokurörid külastasid oma kahenädalase visiidi raames lisaks justiitsministeeriumile riigiprokuratuuri, kõiki ringkonnaprokuratuure, käisid riigikohtus, Harju maakohtus, politseiametis, keskkriminaalpolitseis, kaitsepolitseiametis ning Murru ja Viru vanglas.

Prokuröre huvitasid eelkõige Eesti kogemused oma õigussüsteemi ülesehitamisel ning erinevate riikide hea praktika ärakasutamisel. Samuti oldi positiivselt üllatunud IT- valdkonna arengutest, nagu on näiteks kaugkohtu istungi pidamise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles