Kesknoored ei saanud taas noorteühendustele mõeldud rahast osa

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas.
Haridusminister Tõnis Lukas. Foto: Margus Ansu.

Keskerakonna noortekogu oli poliitilistest ühingutest ainuke, mis esitas taotluse saamaks osa noorteühenduste 2011. aasta toetustest, kuid sai eitava vastuse.

Haridusministeerium määras 15 üleriigilisele noorteühingule tänavu riiklikke aastatoetusi kokku 488 541 euro ulatuses, ka tänavu ei antud toetusi erakondade noorteorganisatsioonidele.

Aastatoetuse saamiseks esitati 18 taotlust, hindajate kogu tegi ministrile ettepaneku toetada 15 noorteühingut.

«Nagu eelmisel aastal, ei toeta me ka tänavu erakondade noorteorganisatsioone, kuna erakondi endid rahastatakse juba riigieelarvest,» lisas minister 15. veebruaril, kui toetusesaajad selgusid. «Loodan, et sellega ollakse harjunud ja ükski erakond ministeeriumi sel aastal kohtusse ei kaeba.»

Mullu kritiseerisid mõned erakonnanoored sellist sammu väga teravalt.

MTÜ Eesti Keskerakonna Noortekogu taotlus oli haridusminister Lukase väitel esitatud ebatäpselt ja mitmete vormistusvigadega, mille parandamiseks anti neile aega, määratud tähtajaks noortekogu aga täpsustavaid andmeid ja nõutavaid dokumente ei esitanudki. Seetõttu ei esitatud noortekogu taotlust sisuliseks hindamiseks ning noortekogu tegevuse toetamine 2011. aastal pole võimalik.

Haridusministri vastava otsusega tänast käskkirja saab Tartu halduskohtus vaidlustada 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles