Aas: uurimine ei välista ühtki lastekodupõlengu tekkepõhjust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Haapsalu väikelastekodu tulekahju uurimisel ei ole seni välistatud ühtegi põlengu tekkeversiooni, ütles riigi peaprokurör Norman Aas

Aas rääkis ETV saates «Terevisioon», et kriminaalmenetlust alustati juba pühapäeval ning eile pärastlõunal lõpetati sündmuskoha vaatlus. Ta selgitas, et tuleõnnetuste uurimine on väga keerukas, sest tuli hävitab väga palju olulist tõendusmaterjali, kustutustööd toovad kaasa veekahjustusi ning talvel raskendab uurijate tööd kustutusveest tekkinud jää, vahendas ERR Uudised.

Aasa sõnul ei ole uurijad seni välistanud ühtki tulekahju tekkeversiooni alates lohakast ümberkäimisest tuleohtlike ainetega kuni riketeni kütte- või elektrisüsteemis ning otsest kinnitust versioonile, et tegemist võis olla süütamisega, tema kinnitusel pole. Tema sõnul võtavad ekspertiisid aega orienteeruvalt paar-kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles