Kohus mõistis tapmiskatses süüdistatud mehe õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemia- ja Endla tänava ristmik, kus tulistati möödasõitvas autos istuvat Falck Eesti sisejulgeoleku direktorit ja tema elukaaslast.
Keemia- ja Endla tänava ristmik, kus tulistati möödasõitvas autos istuvat Falck Eesti sisejulgeoleku direktorit ja tema elukaaslast. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis kolmapäeval õigeks mehe, keda prokuratuur süüdistas ligi üheksa aastat tagasi turvaspetsialisti ja ekspolitseikomissari tapmiskatses.

Kohus leidis, et Sergei Mahhovi süü tulistamises ei ole tõendatud ning seetõttu tuleb mees õigeks mõista, ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNSile.

Praegu trellide taga viibiv Mahhov vabadusse siiski ei pääse, kuna tal on osaliselt kandmata karistus varasemalt Hispaanias sooritatud kuritegude eest.

Kuigi politsei seostas Mahhovit mehe tulistamisega juba aastaid tagasi, ei saanud tema üle varem kohtuprotsessi alustada, kuna mees kandis karistust Hispaania vanglas. Nimelt röövis Mahhov Hispaanias juveelipoode ning sealsed ametivõimud mõistsid ta kuni käesolva aasta alguseni trellide taha.

2005. aastal toodi Mahhov küll menetlustoimingute tegemiseks Eestisse, kuid 2006. aasta juunis saadeti ta tagasi Hispaaniasse, kus ta jätkas karistuse kandmist.

Tänavu jõudis Mahhov lõpuks kodumaale, kus ta jätab karistuse kandmist Hispaanias sooritatud süütegude eest, ning prokuratuur esitas talle süüdistuse tapmiskatses. Veebruari alguses astus Mahhov Tallinnas kohtu ette ning süüdistaja nõudis talle tapmiskatse eest 11 aasta ja kuue kuu pikkust vangistust. Mahhovi kaitsja leidis aga, et tema kliendi süü on tõendamata ning mees tuleks õigeks mõista.

Endist politseikomissari ja Falck Eesti sisejulgeolekudirektorit tulistati 2002. aasta 9. juunil Tallinnas Endla ja Keemia tänava ristmikul Petra pesutänava juures. Tulistamise ajal samuti autos istunud mehe viieaastane poeg ja 14-aastane tütar pääsesid vigastusteta. Mehe kõrvalistmel olnud naine Aivi sai arvatavasti kärbikpüssi laengust paremasse õlavarde vigastada ning teda tuli opereerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles