ERR.ee: Lukase meelest peab tulevikus kogu haridussüsteem olema eestikeelne

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpik..
Eesti keele õpik.. Foto: Margus Ansu.

Haridusminister Tõnis Lukase hinnangul peaks tulevikus kogu eesti haridussüsteem olema eestikeelne, kuid see võtab aega, kuna õpetajaid on raske leida.

Esimene samm selles suunas on tehtud, sest tuleval sügisel algab eesti keele õpe kõigis vene lasteaedades, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Haridusminister Tõnis Lukas ütleb, et eestivenelaste endi välja käidud mõte muuta venekeelsed lasteaiad ning põhikoolid eestikeelseteks on igati kiiduväärt ja kui kõik oleneks vaid temast, võiks seda teha hommepäev.

Kõige suurem probleem on Lukase hinnangul sobivate õpetajate leidmine nii koolidesse kui lasteaedadesse.

«Selleks, et lasteaed oleks eestikeelne, peavad kõik seal töötavad pedagoogid eesti keelt oskama või olema eestlased. Seda ühekorraga kõigis Narva lasteaedades kindlasti tagada ei suuda,» selgitas haridusminister.

Kui suurem osa endisi haridusministreid toetavad Lukase plaani, siis Mailis Reps ütles uudistesaatele, et koolide ja lasteaedade vägisi eestikeelseks muutmine tekitab ühiskonnas ainult väga tugevat vastuseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles