Rakvere linnapea saadeti ametikuriteos süüdistatuna kohtu ette

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla
Andres Jaadla Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab Rakvere linnapead, reformierakondlast Andres Jaadlat korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangute korduvas teadvas rikkumises suures ulatuses aastatel 2007-2008.

Viru ringkonnaprokuratuur süüdistab Jaadlat linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises või ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt oleks Jaadla pidanud ennast taandama temaga seotud ettevõtetega seotud küsimuste lahendamisest ja mitte osalema linnapea ning linnavalitsuse liikmena nimetatud otsuste tegemises. Samuti poleks ta tohtinud temaga seotud ettevõtetega sõlmida lepinguid.

Kuna tehtud tehingute maht ületas igal üksikul juhul vähemalt sajakordselt tollal kehtinud kuupalga alammäära ning Jaadla osalusel tehtud otsused mõjutasid olulisel määral antud äriühingute majandushuve, on linnapea Jaadla tegevus vaadeldav kriminaalkuriteona karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb toimingupiirangu rikkumist. Karistus süüdimõistmisel on selle teo eest rahaline või kuni aastane vanglakaristus.

Kohtueelset menetlust viisid läbi Ida prefektuuri kriminaalbüroo korruptsioonikuritegude teenistus ja Viru ringkonnaprokuratuur.

Kriminaalasja hakatakse arutama Viru Maakohtus üldmenetluse korras.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles