Suri näitleja ja lavastaja Hendrik Toompere

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Toompere 2002. aastal.
Hendrik Toompere 2002. aastal. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eile suri ootamatult 62. eluaastal näitleja ja lavastaja Hendrik Toompere.

Postimees.ee'le ütles Eesti Nuku- ja Noorsooteatri juht Meelis Pai, et armastatud näitleja kukkus kokku ja teda ei õnnestunud elustada. Pai ei tea, et näitleja oleks pikemaaegset haigust põdenud.

Õhtulehe andmetel kukkus Toompere kokku koeraga jalutades.

Hendrik Toompere sündis 17. juulil 1946. aastal.

Toompere õppis Tallinna Polütehnikumis automaatikat ja telemehhaanikat ning lõpetas 1966. aastal Nukuteatri õppestuudio Ferdinand Veike käe all.

Alates 1963. aastast töötas Hendrik Toompere Eesti Nuku- ja Noorsooteatris.

Tema esimene roll Nukuteatris oli siil-tuletõrjuja Uno Leiese tükis «Buratino lendab Kuule». Enne oli Toompere kuu aega töötanud ETVs lavaseadjana.

«Mind kas visatakse või kantakse siit välja, jalad ees. Et ma oleksin kunagi tahtnud mõnda teise teatrisse ära minna – seda pole ma kunagi tundnud,» on ta varem Nukuteatri kohta öelnud.

Televisioonis jäi Toompere eredalt meelde Hunt Kriimsilma ja Postikana rollidega ETVs.

2002. aastal on ta intervjuus SL Õhtulehele öelnud, et lapsemeelsuseta oleks raske nukunäitleja olla. «Heal nukunäitlejal on mõtlemine natukene teine, pole nii realistlik ja maadligi. Võib-olla natuke «linnuga» ka, pea pilvedes,» ütles ta toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles