Ida-Virus lubatakse eesti keeles õpetamise eest lisatasu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Reformierakonna ning IRLi koalitsioonilepingu üks punktidest lubab järgmisest aastat laiendada Ida-Virumaa koolides eesti keeles õpetavatele õpetajatele 30-protsendise palgalisa maksmist.

Haridusminister Tõnis Lukas loodab, et palgalisa toob viletsa sotsiaalse taristuga piirkonda uusi õpetajaid juurde, ent kahes Kohtla-Järve gümnaasiumis ajalugu õpetav Kaire Jõe arvab, et selle 30 protsendi pärast ei ole ükski õpetaja oma tööd tegemas ning see ei too ühtki õpetajat kooli juurde ja ilmselt selle puudumine ei aja ka kedagi ära, vahendas ERR Uudised.

«Lisatasu on määratud kõigile neile õpetajatele, kes Ida-Virumaal eesti keeles õpetavad - nii eestikeelsetes gümnaasiumides ja eestikeelsete põhikoolides kui ka praegu veel venekeelsetes gümnaasiumides, mis sügisest on eestikeelsed,» kinnitas haridusminister Tõnis Lukas ning lisas, et koalitsioonilepingu järgi laieneb lisatasu maksmine alates järgmisest aastast.

Ühtekokku on Ida-Virumaal vaja 763 eesti keeles õpetavat õpetajat ning lisatasuks kuluks 1,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles