Eestlaselt palgamõrva tellinud soomlane pääses puhtalt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestlaselt tülika majahalduri palgamõrva tellinud Soome ehitusärimees pääses afäärist puhtalt, kuna kuriteo kavandamine ei ole Soome seaduste järgi karistatav.

ETV saade «Pealtnägija» vahendas Soome YLE telesaadet MOT, milles näidati salaja filmitud kaadreid, kuidas Soome ehitusturul käib kauplemine inimeluga, vahendas ERR Uudised.

Soome ehitusärimees palkas eestlase tülikale majahaldurile autoga otsa sõitma, kuid eestlane teatas sellest ohvrile, kes pöördus politseisse.

Soome kriminaalpolitsei ülemkomissar Tero Haapala tõdes, et selliste juhtumite puhul on politsei võimetu, sest Soome seadusandluses puudub kuriteo ettevalmistamist kuriteona kvalifitseeriv pügal, mistõttu kuritegu plaaninud ettevõtja pääses karistuseta.

Haapala sõnul on kuriteo ettevalmistamise kriminaliseerimist Soomes aastaid arutatud, kuid seni pole lahenduseni jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles