Poevarga põhiline vabandus: unustasin maksta

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Poevargad toovad varguse põhjenduseks enamasti n-ö mäluprobleemi – väidetavalt unustatakse ostu eest tasuda, märgib G4Si kaubandusobjektide osakonna juhataja Meelis Keldrema.

Käesoleva aasta esimese kvartali jooksul G4Si poolt avastatud 1408 poevarguse juhtumitest 82 protsenti leidis aset Tallinnas, teatas G4S. Meelis Keldrema sõnul annavad kauplusevarguste puhul tooni just pisivargused. «Murettekitav on suur kooliealiste varaste osakaal, kes ilmselt ei teadvusta endale oma tegude võimalikke tagajärgi ning tegutsevad hetkeemotsiooni ajel. Paari aasta pärast võib selline libastumine osutuda takistuseks soovitud töökoha saamisel,» lisas ta.

Juhtimaks tähelepanu noorte vargusprobleemile, valmis Põhja prefektuuril ja G4Sil tänavu esimeses kvartalis noorte poolt armastatud sotsiaalmeedia kanalites levitatav kuriteoennetuslik film «Varga peas põleb müts».

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on G4Si poolt erinevate õigusrikkumiste tõttu politseile üleantavate korrarikkujate (sh sissemurdmiste, kallaletungide, avaliku korra rikkumiste valveobjektidel jms) koguarv tänavu esimeses kvartalis vähenenud. 2011. aasta kolme esimese kuu jooksul registreeriti näiteks 165 sissemurdmist, mis on 46 juhtumi võrra vähem kui mullu. «Tänavu, lisaks inimeste teadlikkusele, headele lukkudele ja turvafirmale, aitas vara pikanäpumeeste eest kaitsta ka külm ja lumerohke talv, mis raskendas varaste tegevust,» ütles G4S Eesti juhtimiskeskuse juhataja Margus Alamets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles