Youtube’i ilmus Liibanonis röövitute videopöördumine

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Videokeskkonda Youtube on eile tekkinud video, kus Liibanonis röövitud Eesti mehed pöörduvad abipalvega Liibanoni peaministri, Saudi Araabia ning Jordaania kuninga ja Prantsusmaa presidendi poole, paludes, et nood teeks kõik, mis nad suudavad, et mehed koju tagasi saaks.

(Praegune link juhib uuesti üles laetud video juurde, algne video eemaldati Youtube'ist, kuna see ei vastanud portaali kasutustingimustele.)

«Me palume teid, et tehke kõik, et me koju perede juurde saaks – nii kiiresti kui võimalik,» ütles üks röövitutest inglise keeles.

«Palun aidake meid, tehke, et me koju saaks,» lisas teine. «See on keeruline olukord, tehke, mis te saate,» lisas kolmas.

Video konto omanikuks on kasutaja nimega thekidnaper2011. Välisministeeriumi vahendusel jõudis video ka röövitute peredeni.

Välisminister Urmas Paet ütles Postimees.ee’le, et välisministeerium sai video täna öösel.

«Paraku pole teada, millal see on tehtud,» sõnas Paet. «Seitse meie inimest on peal, kuid juures pole aega, millal filmitud. Pole ka ühtegi nõudmist ja seda, kes on röövijad.»

Paeti sõnul tuleb nüüd hakata videolõiku analüüsima ja edasi liikuda, et jõuda saatjateni. Paet ei soovinud veel oletada, miks pole videos pöördutud Eesti valitsuse poole, kuid mainiti mitut teist riiki.

«Tuleb analüüsida, motiivi või põhjust või selgitust pole endiselt lisatud,» sõnas ta. «Peamine on võtta nii, nagu see video on saadetud – see on videolõik, kuid pole teada, millal filmitud ja kes on röövijad või mida nad nõuavad.»

Paet tõstis esile, et röövijate taktika on seni olnud  pikkade ajaperioodide tagant endast märkuandmine, kuid ükski märguanne pole avanud nende motiive.

Seitse Eesti rattamatkajat rööviti Liibanonis Bekaa orus kuu aja eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles