Maanteedel tõuseb tänavu piirkiirus 801 kilomeetril

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Maanteeamet tõstab tänavu suveperioodiks maanteedel piirkiirust kokku 801 kilomeetri ulatuses, mida on 22,5 kilomeetri võrra rohkem kui mullu.

Alates esmaspäevast, 2. maist hakatakse Eesti riigimaanteedel kohati tõstma lubatud piirkiirust 100 ja 110 kilomeetrini tunnis.

Tänavu tohivad A- ja B-kategooria sõidukid 110 km/h sõita ühtekokku 148,1 kilomeetri ulatuses, mullu kehtis selline piirang 133 kilomeetril. 100 km/h piirang kehtib tänavu 652,9 kilomeetril, mullu 645,5 kilomeetril.

Suurima lubatud sõidukiirusega 110 km/h saab Tallinna-Narva maanteel sõita kokku 75,8 kilomeetril, Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel 50,1 kilomeetril ja Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel 22,2 kilomeetril.

Maksimaalse piirkiirusega 100 km/h saab sõita mitmetel Tallinna-Narva, Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa, Jõhvi-Tartu-Valga, Tallinn-Pärnu-Ikla, Pärnu-Rakvere–Sõmeru, Valga–Uulu, Ääsmäe-Haapsalu–Rohuküla, Risti-Virtsu-Kuivastu–Kuressaare, Tallinn-Rapla–Türi, Haapsalu–Laiküla, Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia, Põlva–Reola, Võru–Põlva ja Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maanteelõikudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles