Saaremaa kunagises raketibaasis lammutakse ohtlikud hooned

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadam.
Saaremaa sadam. Foto: Tallinna Sadam

Saaremaal eendise Dejevo raketibaasi territooriumil lammutatakse ja koristatakse kõik maapealsed varisemisohtlikud hooned ja avatud RMK alal saab edaspidi näha veel pool-maa-aluseid betoonrajatisi.

Veel pisut enam kui paarkümmend aastat tagasi laius Karujärve ääres 1500 hektaril Dejevo raketibaas, mis oli Saaremaal suurim. Aastad on oma töö teinud ja selle kuu lõpuks pühitakse praeguselt RMK maalt igaveseks suurem osa endise nõukogude raketibaasi jäänuseid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Siledaks tehakse telliskivi- ja betoonehitised, mis olid maapealsed, kuna need olid ohtlikud, neil olid katused sisse kukkunud ja selliseid objekte oli siin kaardistatud,» rääkis RMK Saaremaa metskonna metsaülem Marko Trave.

Pärast rakettide väljaviimist sattusid saarlased eufooriasse ja lõhkusid ise suurema osa baasist maha ja ligi 20 aastat tagasi ei tekitanud see probleeme, kuna see baas ei sattunud Eesti ligi 150 muinsuskaitsealuse militaarobjekti hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles