Presidendi kantselei: me ei kogu kommenteerijaid nimekirjadesse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi presidendi kantselei maja Kadriorus.
Vabariigi presidendi kantselei maja Kadriorus. Foto: Peeter Langovits

Presidendi kantselei kinnitusel pole neil Eesti Päevalehe väidetud musta ja valget nimekirja iskutest, kes üht- või teistmoodi on presidendist ja tema abikaasast midagi arvanud.

Eesti Päevaleht kirjutas eile artikli, mis käsitleb presidendi kantselei tellitud monitooringut presidendi ja tema abikaasa tegemiste kajastamise kohta sotsiaalmeedias ning lehe väitel on iga kuu kohta käiva aruande lõpus nimeliselt kirjas isikud, kes on jätnud internetiavarustesse negatiivse või positiivse kajastuse.

Presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert selgitas Õhtulehele, et kantselei tellib sotsiaalmeedia regulaarsed ülevaated, mis näitavad presidendi ja presidendi kantseleiga seotud kajastusi blogides, foorumites, avalikel Facebooki ja Twitteri kontodel.

«Monitooritakse neid kontosid, mille privaatsussätted nii seadistatud, et seal olev info on avalik ja kõigile kättesaadav,» lausus Pert. «Aga mingit nimekirja, kes kuidas ja mida arvanud on, meil küll pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles