Sotsministeerium: plaanime parandada Eestisse põgenenute elutingimusi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Aafrika põgenikelaev Vahemerel.
Põhja-Aafrika põgenikelaev Vahemerel. Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumi 2011. aasta tööplaanis on tegevused Peipsi järve põhjakaldal asuva ja oma kauge asukoha tõttu kriitika alla langenud Eesti ainukese varjupaigataotlejate vastuvõtukeskuse tegevuse reorganiseerimiseks.

«Valmimas on vastavasisuline analüüs, kus võetakse arvesse kõigi osapoolte arvamusi, samuti rahvusvahelist praktikat,» teatas ministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik.

«Lähiajal tuleb ministeerium välja ettepanekutega, kuidas muuta vastuvõtukeskuse töökorraldust ja parandada osutatavate teenuste kvaliteeti.»

Sotsiaalministeerium nõustub Eesti inimõiguste keskuse seisukohaga, et on vaja teha selgitustööd Eestis varjupaika taotlevate inimeste küsimuses ning kujundada ühiskonna hoiakuid.

«Selles osas on õla alla pannud erinevad rahvusvahelised organisatsioonid, käesoleval aastal on ilmunud juba artikleid Eestis varjupaiga saanud inimestest. Samuti toimub erinevaid
avalikke üritusi, kus räägitakse rahvusvahelisest kaitsest ja varjupaigataotlejatest.»

Otsuse rajada varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus Ida-Virumaale Illuka valda, tegi valitsus 1998. aastal.

Täna oma aastaraamatu avaldanud Eesti Inimõiguste Keskus peab sobimatuks seda, et meie riik saadab siia sattuvad põgenikud Venemaa piiri äärde inimasustusest võimalikult kaugele, mistõttu kutsub üles põgenike vastuvõtukeskust «tsivilisatsioonile lähemale» kolima.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles