Tallinna-Tartu maanteel hukkus jalgrattur

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus
Liiklusõnnetus Foto: Põhja prefektuur

Täna pärastlõunal juhtus Harjumaal Kõue vallas Tallinna-Tartu maanteel liiklusõnnetus, milles hukkus jalgrattur.

Täna kella 15.45 ajal põrkasid Tallinna-Tartu maantee 49. kilomeetril veidi enne Ardut kokku Tartu suunas liikunud sõiduauto ja jalgrattur. Õnnetuses hukkus jalgrattal liikunud 47-aastane meesterahvas. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Teada on, et sõiduauto Mazda 6 roolis olnud 18-aastane mees oli kaine. Jalgrattur kiivrit ei kandnud.

Põhja Prefektuuri avariitalituse juht Rene Birki sõnul on jalgratta ja auto kokkupõrke tagajärjed maanteekiirusel alati väga traagilised.

«Maateel sõites peavad jalgratturid silmas pidama kõiki ohutusreegleid. Sõitma võimalikult tee ääres, tegema ennast hästi nähtavaks, olema pidevalt tähelepanelikud ja enda tervise huvides kandma ka kiivrit. Autojuhid jätku kaherattalisest möödumisel piisav külgvahe ning olgu valmis jalgratturi ootamatu manöövri korral reageerima,» ütles Birk.

Sel aastal on Eesti teedel hukkunud kaks jalgratturit, kokku on liikluses hukkunud 31 inimest.

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks palub politsei juhtunut pealt näinud inimestel helistada telefonil 612 5666 või politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles