Ukraina lubab lõpetada Vene telekanalite näitamise

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina lubas alates tänasest keelata nelja suure Vene telakanali näitamise oma kaabellevis, Venemaa on otsuse vastu protesti avaldanud.

Ukraina televisiooni ja raadiot reguleeriva komisjoni aseesimees ütles ajalehele Kyiv Post, et vene kanalid nagu Ren-TV, RTR Planeta ja ORT ei vasta Ukraina seadustele, kuid ei täpsustanud, milles rikkumised täpselt seisnevad.

Venemaa välisminister Sergei Lavrov lubas agentuuri RIA Novosti teatel kaitsta oma riigi telefirmade õigusi ning avaldas lootust, et need õnnestub Ukraina ekraanidele tagasi tuua.

Lavrov ütles, et ei taha tõmmata paralleele Vene kanaleid samuti keelanud Gruusiaga.

«Ukraina võimud ütlevad, et meie kanalid ei vasta Ukraina seadustele. Kui see tõesti nii on ja asi pole poliitikas, siis saab need probleemid läbirääkimiste kaudu lahendada,» märkis Lavrov.

Ukraina poliitikud on varem korduvalt kaevanud Vene kanalite kallutatud kajastuse üle oma riigi ning teiste endiste idabloki riikide suhtes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles