Valitsuse tööpõld jääb ahtakeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles ruumis töötab Eesti e-valitsus.
Selles ruumis töötab Eesti e-valitsus. Foto: Raigo Pajula.

Tähtsate riiklike sündmuste tõttu ei kogune ministrid täna ega ka järgmise nädala neljapäeval tavapärasele valitsuse istungile. Kahel järjestikusel nädalal jäävad ära ka valitsuse kabinetiistungid, mis on sisuliste asjade otsustamise kohaks.


Seega piirdub valitsus novembris vaid nelja lõpuni töise aruteluga kuu teises pooles. Tänane istung päris ära siiski ei jää. Hommikul on plaanis pidada Tartust juhitav telefoniistung, mille päevakorras on kaks kiireloomulist välisministeeriumi esitatud punkti.


Esmalt annavad ministrid oma heakskiidu Eesti ja Bulgaaria topeltmaksustamise vältimise lepingule ja ütlevad siis jaa seisukohtadele, mida Eesti kaitseb uuel nädalal Euroopa Liidu üldasjade ja välissuhete nõukogus.


Mobiilse välkkoosoleku põhjus peitub Vanemuise teatrimajas toimuvas riigiametnike foorumis, mille avakõne peab peaminister Andrus Ansip. Foorumist võtab osa suur osa ministreid.


Uus nädal möödub aga Eesti Vabariigi juubeliaasta lõpetamise tähe all.
Just kabinetiistungite ärajäämine tekitab vaikset nurinat ka võimuliidu sees. «Muresid on küllaga. Eelarves laiutab ülisuur puudujääk, kuid lahendusi ei otsita,» kirus üks Toompea poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles