Eesti on huvitatud Soomelt õhutõrjerelvastuse ostmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium
Kaitseministeerium Foto: Peeter Langovits

Eesti on huvitatud Soomelt kasutatud õhutõrjerelvastuse ostmisest, samuti kavandavad kaks riiki ühiseid varustushankeid.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsler Martin Hurt kohtus täna Soome kaitseministeeriumi relvastusdirektori asetäitja Artto Koskiga, kohtumisel arutati erinevaid kaitsealaseid hankeid, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja. Samuti käsitleti kohtumisel käimasolevaid ja tulevasi koostööprojekte.

Hurt ja Koski arutasid käimasolevat kahe riigi ühist õhuseireradarite ühishanget. Pressiesindaja sõnul on hankeleping praeguste plaanide kohaselt kavas sõlmida järgmise aasta esimesel poolel.

Eesti on huvitatud võimalusest osta Soomelt kasutatud õhutõrjerelvastust, Hurt ja Koski leppisid kokku selle võimaliku hanke edasised sammud. Samuti täpsustasid Hurt ja Koski kasutatud 122 millimeetriste haubitsate ostu üksikasju.

Kohtumisel tutvustati ka kavandatavaid suuremaid varustushankeid, leidmaks võimalusi ühishangeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles