Naisliit ootab Sissaselt vastuste andmist

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Sissas
Hans Sissas Foto: Raigo Pajula

Naisliit ootab poja mahasalgamises süüdistatavalt aasta isalt Hans Sissaselt kahtluse kummutamist ega aktsepteeri tiitlikandjana meest, kes oma isadust ei tunnista.


Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir kirjutab tänase Postimehe arvamusküljel, et aasta isa auväärset tiitlit  varjutab tõsine süüdistus, ja tõdeb, et liit pole pädev hindama end Sissase pojaks nimetava Rainer Kägo süüdistuste tõepõhja.



«Oleme veendunud, et kindlasti ei aktsepteeri naisliit ei täna ega ka tulevikus aasta isana mees, kes oma lastest ei hooli või oma isadust ei tunnista,» kirjutab Oviir. «Naisliit loodab, et Hans Sissas saab oma esialgsest solvumisest üle ning teeb kõik, et aasta isa tiitli kandjaga seotud kahtlused kummutada.»



Sissas tunnistas eile Postimehele, et on skandaalist šokeeritud ja tal pole midagi öelda. «See noormees on mind avalikult seaks nimetanud ja ma ei soovi sel teemal mingeid kommentaare anda,» lõpetas Sissas kõne, lisades, et talle pole mingeid tiitleid tegelikult vaja.



Oviiri sõnul on loo juures raske see, et ei tea, mis on tõde. «Võime vaid uskuda,» lisas ta.


Sissas ütles esmaspäeval Postimehele, et Kägo ei saa olla tema poeg, sest tema sünniaasta on 1963 ehk sama aasta, mil ta abiellus oma naisega. «Ehk jätaksite mulle naisega, kellega abiellusin, kurameerimiseks kah aega?» palus Sissas. « Ma ei saanud ju olla niimoodi, et ühega käin ja teisega abiellun?»



Rainer Kägo peab aga kolme lapse isa ja kuue lapselapse vanaisa Sissast ka enda lihaseks isaks ning soovib kohtuga DNA-testi nõudes tõe jalule seada. Sissas sellega nõus pole.



Kägo ei õnnestunud Postimehel eile kommentaariks tabada, aga ta on öelnud, et teema tõstatamine on tema jaoks põhimõtte küsimus. «Minu lahkunud ema mälestuse pärast.



Mõtlesin, et kui tal on aastaid meist täiesti suva olnud ja huvi vaid enda vastu, siis see käib juba mu au pihta,» ütles 45-aastane Kägo pärast isadepäeva Postimehele.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles