IT ametnik: küberruumis info jagamisega peab olema ettevaatlik

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberruumis liigeldes tasub ettevaatlik olla.
Küberruumis liigeldes tasub ettevaatlik olla. Foto: Caro / Scanpix

Riigi infosüsteemide arenduskeskuse kommunikatsioonijuhi Katrin Pärgmäe sõnul tuleb noortel internetis olla oma isikuandmete väljaandmisega iseäranis ettevaatlik.

Pärgmäe ütles telesaates «Pealtnägija» paljastatud, väidetavalt kümneid noormehi ahistanud internetipedofiili juhtumi valguses, et see näitab, kuidas internetis ei saa oma suhtluspartneri isikus kunagi kindel olla.



«Küberruumis liigeldes mõtleme me enda kohta infot andes sellele, et sõbrad meid kätte saaksid. Paraku saavad sama info kätte ka ülejäänud, kes ei pruugi meile head soovida,» rääkis Pärgmäe Postimees.ee'le.



Pärgmäe soovitab noortel hoiduda Internetis andmete jagamisest, mida päriselus nendega seostada saab.

«Internetis liikudes on hea endalt vahel küsida «Kas ma saaksin enda nimeks öelda näiteks Mari, kes on 18 aastat vana ja elab Sauel?» Ilmselgelt, jah. Mis tähendab, et ka kõik teised saavad enda kohta öelda seda, mis pähe tuleb või neile kasulik on,» selgitas Pärgmäe.

Pärgmäe sõnul ei pruugi Interneti-tuttav olla see, kes ta väidab end olevat ning esimest korda kohtudes peaks mõtlema ohutusele - kohtuma avalikus kohas ja võtma sõbra endaga kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles