Pidutsejad peksid RMK metsaonni segamini (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabala metsaülem Elor Ilmet näitab pidutsejate lõhutud Saeveski metsaonni.
Kabala metsaülem Elor Ilmet näitab pidutsejate lõhutud Saeveski metsaonni. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eelmisel reedel Järvamaal RMK Saeveski metsaonnis pidutsenud seltskond lõhkus ära aknad ja pingid, lagastas maja ja ümbrust.

Metsaonni on kuue aasta jooksul lõhutud juba kolm korda, uksed jäävad pärast remonditöid sellegipoolest avatuks, kirjutab Järva Teataja.

«Alumise korruse saalis olid kõik kolm akent puruks pekstud, mõni koos raamidega välja löödud,» kirjeldas Kabala metskonna metsaülem Elor Ilmet. «Pingid olid akendest läbi löödud ja ära lõhutud, põrand oli katkiseid pudeleid täis, maja ümber oli oksendatud - täielik läbu!»

Koristus- ja parandustööd tuleb teha Riigimetsa Majandamise Keskusel (RMK). Et politseinikud pahategijad kätte saavad, Ilmet ei usu.

RMK metsaonn on avatud kõigile matkajatele ja huvilistele tasuta kasutamiseks. «Maja uks on lahti, küttepuud on olemas, sees on ahi ning teisel korrusel ööbimiseks lavatsid ja madratsid,» rääkis Ilmet. «Enamik matkajatest ongi käitunud vastavalt ootustele, aastas peatub metsaonnis vähemalt 800 inimest.»

RMK Sakala puhkeala juhataja Ly Laanemets tunnistas, et juhtum teeb meele kurvaks, aga lukku ei tahaks maja ust sellegipoolest panna. «Saeveski metsaonnis käivad tavaliselt tõelised matkasellid ja loodushuvilised,» põhjendas ta. «Ei taha korralikelt inimestelt tasuta ööbimisvõimalust ära võtta.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles