TV3: Kolga arvustas Ilvese pöördumist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves näeb head võimalust end rahvale lähendada, pöördudes inimeste poole spetsiaalselt ülemaailmse portaali Youtube tarvis tehtud videoklipis.

TV3 «Seitsmesed uudised» vaatasid klippi koos psühholoog Voldemar Kolgaga, kes söandab sellist lähenemiskatset arvustada.

«Kui ta läheb Youtube'i, siis tal peaks olema ka Youtubi-inimeste mõtted, mis ei ole aga alati selged,» ütles Kolga.

Hiljuti USA presidendiks valitud Barack Obama pöördus valimisperioodil Youtube'is inimeste poole lausa iga nädal.

«Kui ta võtab sellise ameerikaliku lähenemisviisi, siis ma arvan, et selles suunas tuleb liikuda, kui ta on esimese sammu teinud,» ütles psühholoog.

Uudistesaate reporteri poolt küsitletud eestlaste jaoks oli presidendi selline lähenemisviis üllatav.

«Siin on mingi kummaline tõrge, sest Eesti inimene on suunatud uuele ja me oleme eestvedajad,» analüüsis Kolga. «Võib-olla oli see niivõrd ootamatu, et presidendi nime peaks sisse klikkima Youtube'i.»

Kolga sõnul võib president internetiportaalis esinedes kaotada oma autoriteedi. «See on vastuoluline olukord: ühelt poolt on hea olla nn oma mees rahva seas, aga teisalt ei ole meil siis enam selliseid kõigutamatuid autoriteete,» märkis psühholoog.

Ilves rääkis oma läkituses, et praeguste majandushädade eest kannavad vastutust kõik erakonnad, kes võimul alates 2003. aastast.

Läkitus ei jää presidendi viimaseks videopostituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles