Kihutajat jälitanud politseinik jäi avarii põhjustamises süüdi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Paide lähedal.
Avarii Paide lähedal. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ekspertiisi andmetel on oktoobri lõpus Tallinna-Tartu maanteel toimunud liiklusõnnetuse põhjustajaks kihutajat jälitanud politseinik, keda karistati rahatrahviga.

Politsei alustas 22. oktoobril toimunud liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks ja süüdlase tuvastamiseks väärteomenetlust, mille tulemusena selgus, et liiklusõnnetuse põhjustajaks oli politseisõiduki juht, ütles Ülle Laas Lääne prefektuurist.

Politseiametnikule määrati liiklusõnnetuse põhjustamise eest rahatrahv. Pressiesindaja sõnul väärteokaristuse tõttu kedagi politseist töölt ei vallandata. Avariisse sattunud politseisõiduk taastatakse.

22. oktoobril kell 16.54 juhtus liiklusõnnetus Tallinna-Tartu maantee 102. kilomeetril Koigi vallas, kus põrkasid kokku tagasipöörde manöövrit sooritav eravärvides politsei operatiivsõiduk Mazda 626 ja tagant lähenev sõiduauto Volkswagen Passat. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Paide politseijaoskonna politseipatrull sai Lõuna prefektuuri Viljandi politseiosakonnast teate, et Võhmast Tallinna suunas liigub suurel kiirusel sõiduauto Renault Megane. Patrull märkas autot vastu tulemas.

Eravärvides politsei operatiivsõiduk Mazda alustas sisselülitatud siniste vilkuritega alarmsõitu, sooritades Tallinna- Tartu maantee 102. kilomeetril tagasipööret ning andes aegsasti manöövrist vasaku suunatulega märku. Politseiautole sõitis otsa tagant lähenev sõiduauto Volkswagen Passat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles