Koit tegi täna viimase lennu Estonian Airi värvides

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air kasutas suvel katkise kütusepaagiga lennukit.
Estonian Air kasutas suvel katkise kütusepaagiga lennukit. Foto: Estonian Air

Täna kell 10.25 tegi rahvusliku lennukompanii esimene Boeing 737-500 nimega Koit oma viimase lennu Estonian Airi värvides.


Alates 1995. aastast Estonian Airi käsutuses olnud lennuk lahkus täna Eestist ja antakse tagasi omanikule, liisingufirmale ILFC, ütles Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen Postimees.ee'le. Kuuldavasti jätkab Koit lendamist lõunapoolsetel liinidel.

Koit maandus esimest korda Tallinnas 1995. aasta 7. juulil ning oma esimese regulaarreisi tegi juba järgmisel päeval Helsingisse. Lennuk valmistati Estonian Airi tellimusel ning saabus Tallinna otse tehasest.

«Paljud meie firma töötajad mäletavad neid emotsioone, mida esimene ilus uus ja täiesti teistmoodi «pääsuke» meile ja meie klientidele pakkus,» ütles Eskelinen.

Ligi 14 aasta jooksul lendas Koit kokku 38 300 lennutundi ja sooritas 23 400 lendu. Arvestuslikult on selle lennuki pardal reisinud ja Estonian Airi teenust kasutanud 1,5 miljonit reisijat.

Lennukompanii teatel valmistatakse Bombardier'i tehases juba uusi lennukeid CRJ900 NextGen, mis peaksid Estonian Airi värvides hakkama lendama juba järgmise aasta kevadel. Esimene CRJ saabub juba aprillis.

Teine samal ajal Estonian Airi tellimusel valminud lennuk Hämarik lendab Estonian Airi värvides kuni järgmise aasta märtsini ja tagastatakse siis samuti omanikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles