ARK pöördus Pärnu autokooli asjus politseisse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARK soovib Aide autokooli suhtes uurimise alustamist.
ARK soovib Aide autokooli suhtes uurimise alustamist. Foto: Urmas Luik

Riiklik autoregistrikeskus (ARK) tegi politseile avalduse, milles palus uurida möödunud nädalal «Pealtnägija» saates paljastatud võimalikku seaduserikkumist Aide autokoolis.

ARKi pressiesindaja Timo Viljar kinnitas Postimees.ee'le, et registrikeskus on edastanud informatsiooni politseile ja prokuratuurile.

«See, mis edasi saab, sõltub uurimise tulemustest,» tõdes Viljar.

2001. aastal kehtima hakanud seaduse järgi saab uus juht esmase juhiloa vahetada alalise vastu alles pärast seda, kui ta läbib riskivältimise õppe libedasõidurajal. Kui esmase loa saamiseks tuleb sooritada riiklik eksam, siis lõppastme koolitus on algusest lõpuni usaldatud autokoolidele.

Eesti üheks paremaks peetud Aide Autokoolis Pärnus tuli õpilasel libedasõidukoolituse läbimiseks roolis istuda kõigest 25 minutit, mis on seaduses ette nähtud normist kuus korda vähem, selgub eilsest rahvusringhäälingu telemagasinist «Pealtnägija».

Kahtlus tekkis, kui Aide esitatud õpilaste nimekirjade matemaatiline analüüs viitas, justkui sõidaksid kooli õpetajad ja masinad ööpäevas rohkem kui 24 tundi. Võimalik rikkumine on seda üllatavam, et Aide Autokooli ja Eesti parima libedasõiduraja omanik on Pärnu volikogu reformierakondlasest liige ja Eesti Autokoolide Liidu president Enn Saard.

ARK võttis juba läinud nädala lõpus «Pealtnägija» avastatud andmed uurimisse ning halvema stsenaariumi korral ähvardab alamõõdulistel koolitustel osalejaid juba väljastatud juhilubade tühistamine või uus õpe - seda muidugi Aide Autokooli kulul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles