Eestis toetab eurole üleminekut pool elanikkonnast

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa ühisraha 2-eurosed mündid
Euroopa ühisraha 2-eurosed mündid Foto: AP / Scanpix

TNS Emor uuringu kohaselt toetab eurole üleminekut pool Eesti elanikest, vastaste arv on seejuures langenud alla 40 protsendi.

Detsembris toimunud küsitluse andmeil toetab ühisraha euro kasutuselevõttu Eestis 50 protsenti 15-74 - aastastest elanikest. Võrreldes eelmise uuringuperioodiga on kolmeprotsendiline toetajate arvu kasv väike, kuid tähelepanu väärib vastaste osakaalu vähenemine, teatas vabariigi valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Euro kasutuselevõtu vastaste hulk - 39 protsenti elanikest - on viimase kolme aasta vähim. Toetuse tase ei eristu sotsiaal-demograafiliste gruppide lõikes, mõnevõrra madalam on toetus mitte-eestlaste seas.

Toetus Eesti kuulumisele Euroopa Liitu püsib stabiilselt kõrgel tasemel: seda toetab 82 protsenti valimisealistest Eesti kodanikest. Toetus on püsinud enam-vähem samal tasemel alates 2007. aasta maikuust.

Ajavahemikul 9.-11. detsembrini viis TNS Emor telefoni teel tehtava Omnibuss-küsitluse raames läbi uuringu 500 Eesti elaniku seas, kes olid vanuses 15-74 aastat. Nendest 395 vastajat olid valimisealised Eesti Vabariigi kodanikud.

Uuringu tellis riigikantselei. Täies mahus saab uuringut vaadata www.riigikantselei.ee/?id=372.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles