Aasta lind kodukakk sai kodulehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukakk
Kodukakk Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Ornitoloogiaühing valis 2009. aasta linnuks kodukaku, esmakordselt sai aasta lind ka omale kodulehe.

Ornitoloogiaühing kutsub üles veebilehe kaudu jagama terve aasta jooksul infot kodukaku vaatlustest. Märtsis avatakse ka veebikaamera, mille abil saab kodukaku pesaelu jälgida.

Kodukakk (Strix aluco) on peaaegu varese suurune, väga suure ja ümara peaga «öökull», kel leidub kaks sulestikuvormi - roostepruun ja tuhkhall, üksikud linnud on ka tumepruunid.

Kodukakk on oma öise eluviisi tõttu salapärane ja veidi müstiline lind nagu ka kõik teised kakulised.

Lindu võib kohata ja kuulda kõikjal kultuurmaastikus ning läänesaartel ka metsamaastikus aastaringselt, kuid parim aeg on selleks varakevadisel aktiivsusperioodil märtsis ja aprillis, kui linnud toovad kuuldavale territooriumihüüde.

Hämarikus võib linde näha istumas teeäärsetel postidel või laugjal lennul jahialade - põldude, heinamaade, parkide, metsaservade, taluõuede kohal.

Kodulehel on võimalus tutvuda ka iga kakuliigi levikuala kaardiga, kuulata erinevate kakkude häälitsusi ja nautida suurepäraseid fotosid.

Eelmisel aastal oli aasta lind teder. Eesti Ornitoloogiaühing valib aasta lindu 1995. aastast alates.

ARHIIV! Tänavuseks aasta linnuks sai teder

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles