Uus «Teeme ära!»: prügitalgute asemel mõttetalgud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme ära!» logo
«Teeme ära!» logo Foto: Peeter Langovits

Kui mullu korraldati kampaania «Teeme ära!» raames prügikoristustalgud, siis selle aasta projekti keskmes on Eesti jaoks heade ideede otsimine.

Mõttetalgud «Minu Eesti»  toimuvad tänavu 1. mail üle riigi 400 kohas ja sinna on oodatud kõik positiivsete ideedega eestimaalased, rääkis tänasel innovatsiooniaasta avaüritusel «Teeme ära!» esindaja Eva Truuverk.

«Keegi ei oska ette näha, kui palju neid ideid tuleb, aga seda, et midagi ei tule, ma kindlasti ei usu,» ütles mõttetalgute korraldaja Postimees.ee'le.

Tema sõnul püütakse mõttetalgute käigus kokku koguda erinevad suured ideed, mida oleks vaja teoks teha nii Eestis üldiselt kui ka kohalikul tasandil.

«Et ükski hea idee kaduma ei läheks, on plaanis kõik need üles filmida,» selgitas ta ja lisas, et arutelusid saab reaalajas jälgida ka veebi vahendusel.

Truuverk tunnistas Postimees.ee'le, et mõttetalgute korraldajad pelgavad veidi seda, et ei suuda kõiki häid ideid üles leida.

«Aga meil on plaan paluda appi Eesti parimad sotsioloogid ja Praxis on siin eestvedaja,» lisas ta.

Parimad ideed peaksid selguma 27. detsembriks, kui ETV vahendusel toimuva telesaate käigus saavad inimesed otsustada, milline väljapakutud ideedest väärib 2010. aastal ellu viimist.

Tallinn saab «Ratta rikkaks»

Häid ideid palusid «Teeme ära!» korraldajad välja käia ka eelmisel suvel, pärast prügikampaania lõppu.

Siis laekus Truuvergi sõnul 30 ettepanekut, millest tänavu peaks lisaks mõttetalgutele saama teoks veel ka projektid «Õnnepank» ja «Ratta rikkaks».

«Õnnepanga» projekt loob Truuvergi sõnul inimestele võimaluse heategusid vahetada.

«Kolmas on «Ratta rikkaks», see on idee luua Tallinnas paremad võimalused rattaga liikumiseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles