Päästeamet jättis jääst läbi vajunud auto omaniku hätta

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrmas läbi jää vajunud sõiduauto.
Tõrmas läbi jää vajunud sõiduauto. Foto: Priit Verlin

Sõiduauto Opel vajus esmaspäeva õhtul Lääne-Virumaal Tõrmas läbi jää, kuid kohale kutsutud päästjad osutusid võimetuks midagi ette võtma.


Üleeile kella kuue ajal sõitis Opel Meriva Tõrma Kõrgemäe juures üle karstialal asuva veekogu, kui vajus korraga, külg ees, läbi jää suhteliselt madalasse vette. Autos olnud ema, isa ja laps said uksest välja, kuid auto jäi kapitaalselt kinni.



«Külalised tulid last peale võtma, et ujulasse minna. Kuna nad olid meil suvel sealtkaudu käinud, arvasid, et see ongi tee koht, aga suvel seal vett ei ole, vesi tuleb tavaliselt vaid kevaditi,» kirjeldas olukorda Maarja Inno, kelle maja juures juhtum aset leidis.



Algul prooviti auto välja tõmmata maasturiga, kuid tulutult. Siis kutsuti päästeamet. Kohale tulnud päästjatest polnud aga mingit abi.



«Päästeameti mehed vaatasid, et kui inimesed hädas pole, siis nemad oma tehnikaga jää peale minema ei hakka. Nad võtsid vaid aku lahti, sest tuled hakkasid vee all vilkuma. Meile öeldi, et otsige küla pealt inimesed kokku ja vedage auto välja. Kui küsisime vahendeid, kas või kangi või midagi, siis öeldi, et laenutage kusagilt,» vahendas Inno.



Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Liina Järvi selgitas, et sellistel puhkudel peavad päästjad veenduma, et tee on läbitav. «Päästeteenistus tuleb välja kutsuda juhul, kui inimesed on ohus,» teatas Järvi.



Ta ütles, et kohal käinud päästjate jutu järgi polnud sellel teel sõidujälgi näha. «Inimesed ohus ei olnud ja ka päästeauto oleks seal sisse vajunud. Selle juhtumi korral oleks olnud kõige õigem tee jääst lahti raiuda ja traktor kutsuda, millest viimast varianti olid päästjad ka soovitanud,» lausus Järvi.



Ootamatult tõttas appi kamp Sõmerult pärit mehi. «Nad nägid, et oleme hädas, aga kuna neil abivahendeid polnud, siis läksid Sõmerule asjade järele,» kirjeldas Inno sündmuste käiku.



Kuigi hättajäänud ei uskunud, et tagasi tullakse, naasid noormehed mõne aja pärast koos spetsiaalsete riiete ja traktoriga. Kuni traktor lõhkus kopaga jääd, panid mehed trosse ümber auto tagasilla, sest Opeli konks oli juba enne puruks tõmmatud.



«Nad rassisid seal kõvasti, superkujud, ei kujuta ette, mis saanuks, kui neid poleks olnud,» on Inno abimeestele tänulik. Ligi kümne miinuskraadi käes kulus lõpuks peaaegu kuus tundi, et auto jäärüsist kätte saada.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles